Katapult

Professionals uit het bedrijfsleven die lessen verzorgen. Of studenten die tijdens hun opleiding onderzoek doen voor een mkb-bedrijf: voorbeelden van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Katapult is opgericht om scholen en bedrijven elkaar te helpen om te verbeteren. In de samenwerkingsverbanden worden prachtige resultaten geboekt op het gebied van onderwijs, innovatie, praktijkgericht onderzoek en ondernemerschap.

Het netwerk groeit continu en telt nu 191 samenwerkingsverbanden in mbo en hbo. In de zomer van 2019 is een impactmeting uitgevoerd onder 152 mbo samenwerkingsverbanden en 39 Centres of expertise. In totaal behalen deze 191 samenwerkingsverbanden het volgende resultaat: • 84.000 studenten • 5.000 docenten • 700 lectordeelnames.

De samenwerkingsverbanden bereiken individueel jaarlijks gemiddeld 400 mbo- en 600 hbo-studenten, met inmiddels uitschieters naar 2000 studenten. Via de ontwikkelde lesmaterialen zoals minoren en keuzedelen, komt een nog veel grotere groep studenten in aanraking met de pps met uitschieters tot 5.000 mbo- en 12.000 hbo-studenten! Er zijn bij het mbo gemiddeld 22 docenten direct betrokken, bij het hbo zijn dat gemiddeld 52, met uitschieters naar 150 in het mbo en 250 in het hbo. 

Ben jij een aanjager van de kennis van morgen? Sluit je dan aan bij Katapult!

De netwerkkaart

Benieuwd naar alle toegekende aanvragen? Bekijk de netwerkkaart van Katapult.

Bekijk de kaart

Best practices

Draaien, frezen en 3D printen

De grote metalen wereldbol met de werelddelen in reliëf glanst in een klaslokaal van Teclab in Eindhoven. 

Lees meer

Procesoperator in drinkwatersector

De vraag is al vaker gesteld: “Wat levert zo’n Centrum voor innovatief vakmanschap of Centre of Expertise nu op?”.

Lees meer

Waterinnovatie in de kas

Het milieu sparen én kosten besparen, dat is de gedachte achter het project ‘Spuiwaterzuivering Glastuinbouw Berlikum’ van het Centre of expertise Watertechnology.

Lees meer

Hét netwerk voor projectleiders, werkgevers en docenten.

Samen werken aan toekomstbestendig beroepsonderwijs en het innoveren van de beroepspraktijk.

Lees meer